Stenalderbrød bagt uden æg

Jeg skal holde mig fra æg, så derfor indgår æg ikke i min hverdagskost. Det kan fint lade sig gøre med lidt æg til festlige lejligheder i form af en lækker dessert.

Derfor er stenalderbrød heller ikke noget, fordi der som udgangspunkt er virkelig mange æg i. Men så faldt jeg over en opskrift, hvor der bruges fiberhusk til at binde nødder og kerner sammen.

Min variation af den opskrift kommer her:

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 20 g loppefrøskaller/fiberhusk
  • 500 g blandende frø og nødder
  • 1,5 – 2 ts salt
  • Lidt rosmarin eller timian

Fremgangsmåde

Vand og loppefrøskaller blandes. Lad det stå til loppefrøskallerne har suget vandet, og det er blevet til gele.

Jeg kigger i gemmerne efter, hvad jeg har af frø og nødder. Og nogen gange kan det være rigtig godt at få ryddet op i dem, der ikke er blevet brugt.

Frø kan være græskarkerner, solsikkerfrø, hampefrø, boghvedekerner, mv.

Nødder kan være hasselnødder og mandler

Bages ved 160 gr almindelig varme i 1 timer (måske 1 timer og 10 min).