Denne opskrift, som jeg har fået af en af vores skønne naboer, er super nem, og de smager virkelig godt.
Jeg får 12 muffins ud af denne portion. Bliver de pyntet med en “glasur” af chokolade og veganblock eller smør, så bliver de bare ekstra gode. De kan dog også sagtens spises uden.
Vandet fra kikærterne kan bruges som erstatning for æg, det er derfor alt indholdet i dåsen med kikærter bruges.
Det er vigtigt for vores hormoner, at der bliver skruet godt ned for mængden af sukker i det, vi spiser, derfor er der ikke meget sukker i denne opskrift.
Ingredienser
- 1 dåse kikærter incl. aquafaba
- 2 dl glutenfri mel
- 1 dl havregryn
- 4 store medjool dadler
- 0,5 dl kokossukker
- 1 dl plantedrik
- 1,5 dl Kokosolie
- 0,5 dl chiafrø opblødt i 1 dl vand
- 2 ts citronsaft
- 5 ss kakao
- 2 ts bagepulver
- 1 ts salt
- 1 stor håndfuld valnødder
- Mørk chokolade (min 70%) i stykker
Sådan gør du
Alle ingredienserne blendes til en jævn masse. Husk at fjerne stenene fra dadlerne.
Valnødder og chokolade hakkes og vendes i dejen.
Dejen fordeles i 12 muffinsforme, og de bages ved 180o i 45 min. Tjek om de er gennembagt.
“Glasuren” laves af mørkchokolade (min 70%) og smør eller veganblock, der smeltes sammen over vandbad. Kom lidt på hver muffin.