Jeg har valgt selv at tage min frokost med af flere årsager. Det vigtigste er, at jeg gerne vil være sikker på, at jeg får mad, som jeg gerne vil have det, hvor jeg ved næringsindholdet er i orden, og at jeg kan holde min energi hele eftermiddagen.
Da jeg spiser glutenfrit, gerne vil undgå mælk, æg og sukker i det daglige, så er det min oplevelse, at det godt kan begrænse udvalget fra en buffet en del.
Min erfaring:
- Tilbered store portioner af grøntsager og dit valg af proteiner, så det er nemt at gå til.
- Sørg for at få mad nok med – fyld op med grøntsager og få god protein og fedt, så du er mæt men ikke tung.
Forslag 1
- Let kogt broccoli
- Bagte søde kartofler
- Tomater
- Bladselleri
- Agurk
- Cachew nødder
- Gojibær
- Kyllingefrikadeller
- Dressing
Forslag 2
- Bagt blomkål
- Grøntkål
- Ærter
- Rød peber
- Bagt selleri
- Aroniabær
- Valnødder
- Dressing
Tilbage til madkassen. For at gøre det så meget nemmere for mig selv tilbereder jeg en ordentlig omgang grøntsager, når nu jeg alligevel er i gang. De bliver lagt i glasskåle og i køleskabet. Så er de lige til at tage om morgenen sammen med det udvalg af friske grøntsager, nødder, hampefrø, proteiner, der kan være en kødrest, kyllingefrikadeller, fiskefrikadeller, bønner, bønnemos, mv., jeg lige har.
Her til laver jeg en dressing af en god økologisk ekstra jomfru olivenolie, balsamico eddike, salt, peber og et godt drys tørret fx oregano. Det har jeg med i en lille beholder for sig selv, og det bliver hældt over madkasseindholdet, når jeg skal spise.
Det kan også være en stor rest aftensmad, som bliver tilsat lidt friske grøntsager, nødder, frø, mv. næste dag. Også her kan den nemme dressing bruges.