Chokoladekage – vegansk og glutenfri

Denne chokoladekage er rigtig god. Den er fyldt med gode sager og ligger godt i maven. Den er fri for gluten, æg og mælk.

I opskriften er brugt kokosolie, det kan fint erstattes af vegan block.

Ingredienser

  • 1,5 spsk knust hørfrø
  • 4 spsk koldt vand

  • 0,3 dl smeltet kokosolie
  • 100 g smeltet 70% chokolade
  • 125 g usødet æblemos
  • 15 g kokossukker
  • 15 g rørsukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,75 ts bagepulver
  • 0,75 ts natron
  • 0,5 ts vanille
  • 1 dl havremælk
  • 80 g revet squash
  • 100 g glutenfri mel
  • 30 g stivelse (tapioka, kartoffel)
  • 25 g mandelmel
  • 0,5 ts Xanthan gum
  • 100 g 70% chokolade
  • 50 g vegan block

Fremgangsmåde

Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække minimum 10 min.

Smør en 20 cm springform med kokosolie.

Bland alle tørre ingredienser – mel, stivelse, krydderier, bagepulver, natron og xanthan gum – og stil det til side.

Pisk hørfrøæg, smeltet kokosolie og sirup luftigt.

Kom herefter æblemos og sukker i og vend det lidt forsigtigt rundt.

Kom havremælk og squash i og vend det rundt.

Vend melblandingen i og vend rundt til dejen er jævn og til den tykke side.

Rør til sidst den smeltede chokolade i.

Dejen hældes i den smurte form og bages ved 180 gr. i ca. 45 min.

Kagen køles helt ned, før chokolade og vegan block smeltes og røres sammen til en lækker chokoladecreme. Cremen smøres på toppen af kagen.