Denne chokoladekage er rigtig god. Den er fyldt med gode sager og ligger godt i maven. Den er fri for gluten, æg og mælk.
I opskriften er brugt kokosolie, det kan fint erstattes af vegan block.
Ingredienser
- 1,5 spsk knust hørfrø
- 4 spsk koldt vand
- 0,3 dl smeltet kokosolie
- 100 g smeltet 70% chokolade
- 125 g usødet æblemos
- 15 g kokossukker
- 15 g rørsukker
- 0,5 ts salt
- 0,75 ts bagepulver
- 0,75 ts natron
- 0,5 ts vanille
- 1 dl havremælk
- 80 g revet squash
- 100 g glutenfri mel
- 30 g stivelse (tapioka, kartoffel)
- 25 g mandelmel
- 0,5 ts Xanthan gum
- 100 g 70% chokolade
- 50 g vegan block
Fremgangsmåde
Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække minimum 10 min.
Smør en 20 cm springform med kokosolie.
Bland alle tørre ingredienser – mel, stivelse, krydderier, bagepulver, natron og xanthan gum – og stil det til side.
Pisk hørfrøæg, smeltet kokosolie og sirup luftigt.
Kom herefter æblemos og sukker i og vend det lidt forsigtigt rundt.
Kom havremælk og squash i og vend det rundt.
Vend melblandingen i og vend rundt til dejen er jævn og til den tykke side.
Rør til sidst den smeltede chokolade i.
Dejen hældes i den smurte form og bages ved 180 gr. i ca. 45 min.
Kagen køles helt ned, før chokolade og vegan block smeltes og røres sammen til en lækker chokoladecreme. Cremen smøres på toppen af kagen.